Bezienswaardigheden en uitstapjes.

Rondwandelingen

In Golokuati kunt u op eigen gelegenheid of onder begeleiding rondwandelingen maken zowel over- dag als in de avond. Het is veilig en gezellig en de lokale bevolking is vriendelijk en behulpzaam. De vele winkeltjes, lokale barretjes en shopjes zijn het bezoeken waard en geven in de avonduren met de olielampjes een feeërieke uitstraling. Vanuit Golokuati kunt u in het buitengebied mooie natuurwandelingen maken en lokale boeren bezig zien op hun farm.

Ontdek Ghana rondwandeling Golokuati

Bezoeken plaatselijke gebeurtenissen en festiviteiten.

Zijn er gebeurtenissen in de tijd dat u in Golokuati bent, zoals festivals, lokale feestdagen, kerkbezoek, trouwerijen, begrafenissen etc. met traditionele zang en muziek dan kunt u die gemakkelijk bezoeken en bijwonen. U voelt zich direct welkom bij de plaatselijke bevolking en zij stellen uw aandacht zeer op prijs.

Ontdek Ghana Festiviteiten

Watervallen van Wli

Op een half uurtje rijden kunt u een bezoek brengen aan de prachtige watervallen van Wli waarbij u met een lokale gids een veilige tocht maakt door de Bush Bush. Onderweg kunt u genieten van de mooie natuur, prachtige doorkijkjes naar de berghellingen, de bergtoppen en de vele oversteken over het riviertje waarin de lokale bevolking  haar was doet.

Ontdek Ghana Watervallen van Wli nieuw

Bezoek de apen in het bos bij Tafi Atome.

Een bezoek aan de apen in het nabij gelegen dorp Tafi Atome is zeker de moeite waard. De Mona-apen komen uit het bos en begroeten u hartelijk. Al 200 jaar zien de bewoners deze apen als een geschenk van de hemel. Als u wat bananen meeneemt dan eten deze speelse apen uit uw hand.
Hierbij kunt u ook genieten van een wandeling in de Bush Bush waarbij een lokale gids u alles vertelt.

Ontdek Ghana Tafi Atome

Een wandeling naar de Bergtop  Mt. Gemi in Amedzofe.

Een wandeling met wat eenvoudig klimwerk naar de ongeveer 700 meter hoge bergtop Mt. Gemi in Amedzofe mag u niet missen. Van hieruit kijkt u  over een groot gedeelte van de Volta Regio en over de grens naar Togo. U geniet van de heldere frisse lucht, het uitzicht over de natuur en de vogels die om u heen vliegen. Deze wandeling is nagenoeg voor een ieder te doen.

Ontdek Ghana Mt. Gemi in Amedzofe

Bezoek aan het Voltameer.

Vanaf Golokuati is het ongeveer  20 km rijden naar de rand van het Voltameer in Kpando Torkor. Hier kunt u langs het meer lopen en lokale vissers bezig zien. De lokale (vissers)markt, vissers met hun traditionele houten boten en de veerboot voor de oversteek van het Voltameer zorgen voor een levendige en gezellige omgeving. Een veilige boottocht over het Voltameer is snel georganiseerd waarbij u bewoonde eilandjes in het meer kunt bezoeken.

Ontdek Ghana vissers Kpando Torkor Voltameer

 

Pottenbakkerij in Kpando.

Op 20 minuten rijden van Golokuati runt een coöperatieve vrouwengroep al jaren een pottenbakkerij in Kpando Fesi waar met eenvoudige handgereedschappen fraaie voorwerpen van aardewerk worden vervaardigd. Voor weinig geld kan men hier mooie souvenirs kopen die in Art Centers voor  veel hogere prijzen worden verkocht en die in elk westers interieur passen.

Ontdek Ghana Pottenbakkerij in Kpando

Houtbewerking.

De omgeving van Kpando staat in Ghana bekend om zijn mooie houtsnijwerk.

Ontdek Ghana Houtsnijwerknieuw

Weverijen.

In het dorp en in de omgeving werken veel wevers die op eigen gemaakte weefgetouwtjes dagelijks soms meer dan 10 uur hun producten weven, waarvan traditionele kleding wordt gemaakt.

Ontdek Ghana Weverijen

OLV van Lourdes.

Op enkele kilometers van Kpando ligt het dorpje Abenohoe. Tegen een van de berghellingen daar ligt  “Our lady of Lourdes Grotto”.  Het gaat hier om een flathoog Mariabeeld, een huizenhoge Bernadette en een bidplaats met Mariagrot  staan daartussen de tientallen meters hoge bomen. Dit alles omringd door een kruiswegstatie bestaande uit 13 levensgrootte, witte  beeldengroepen. De uitgestippelde wandeling is indrukwekkend en stil makend. In de aangrenzende kerk zijn regelmatig diensten die door honderden gelovigen wordt bezocht.

OntdekGhana Abenohoe

Rust en ruimte.

Vermoeid van de uitstapjes en het reizen, dan blijft u gewoon een aantal dagen in en rond het huis dat in Golokuati tot uw beschikking staat en waar u heerlijk kunt uitrusten en verpozen. Vanaf de veranda geniet u van de prachtige tuin en de drankjes en maaltijden maken uw verblijf compleet. Heerlijk even een tijdje er uit, met zo nodig alle verzorging om u heen, voor een aantrekkelijke prijs.

Ontdek Ghana vanaf veranda